Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، محمد جواد آذری جهرمی در برنامه تلویزیونی گفت: بازار موبایل در ایران 6 میلیارد دلار ارزش دارد. براساس آمارهای منتشر شده 5 تا 20 درصد از بازار موبایل ایران از طریق مبادی رسمی و مابقی از طریق قاچاق وارد کشور می‌شود.

وزیر ارتباطات ادامه داد: به عمل ثبت گوشی‌هایی که به‌صورت رسمی وارد کشور می‌شود در شبکه مخابراتی  ریجستری می‌گویند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طرح در برخی کشور‌ها از جمله ترکیه اجرا شده و توانسته بعد از رفع مشکلات برای مبارزه با کالای قاچاق موفق عمل کند.

آذری جهرمی با اشاره به هدف طرح ریجستری موبایل گفت: بعضی شرکت‌ها گوشی وارد ایران می‌کنند، پول در می‌آورند اما خدمات ارائه نمی‌دهند. همچنین برخی گوشی را به صورت قاچاق وارد کشور می‌کنند اما به استاندارد و سلامت این محصولات توجه نمی‌کنند که در نهایت برای سلامت کاربر خطر ایجاد می‌کند.

وی تاکید کرد: وزارت ارتباطات، وزارت‌صنعت، گمرک، ستاد مبارزه با قاچاق کالا، نیروی انتظامی و سایر مسئولان در اجرای این طرح برای مبارزه با قاچاق کالا نقش دارند.وظیفه وزارت ارتباطات نظارت و تنظیم بازار گوشی نیست بلکه وزارت ارتباطات به‌دلیل نقش اپراتورهای موبایل در این پروژه امور فنی را بر عهده دارد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه مردم نباید نگران گوشی‌هایی که هم اکنون از آن استفاده می‌کنند، باشند، گفت: گوشی‌هایی که در دست مردم است حتی اگر قاچاق باشد، مشکلی ندارد و می‌توانند از آن استفاده کند. موضوع این طرح گوش‌های قاچاق بعد از زمان اجرای طرح است.

آذری جهرمی درباره افزایش قیمت موبایل در روزهای اخیر گفت: فاز پایش طرح ریجستری موبایل آغاز شده اما هنوز این طرح اجرا نشده است. ارزش واردات موبایل به ایران هزینه بسیار زیادی است و بخش بزرگی از این بازار به بخش غیر رسمی یا همان قاچاق مربوط است. روز اول اجرای طرح ریجستری شاهد کلاهبرداری آشکاری بودیم که باعث شد قیمت‌ها به‌صورت کاذب و حبابی ناشی از سود شبکه‌های منفعت طلب افزایش پیدا کند به همین دلیل ما از مردم خواستیم موبایل نخرند چراکه افزایش قیمت موبایل بدون هیچ دلیلی یک دزدی محسوب می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: هشدار وزارت ارتباطات نسبت به نخریدن موبایل باعث شد بازار کنترل شود. بنابر این با اجرای این طرح فضای رقابتی ایجاد و افزایش قیمتی شکل نگیرد. نمی‌توانیم بگوییم با اجرای طرح ریجستری موبایل هیچ افزایش قیمتی را نداریم اما در تلاشیم این افزایش قیمت برای کاربر تاثیری نداشته باشد.

آذری جهرمی نسبت به شرکت‌هایی که در ایران هستند اما خدماتی را ارائه نمی‌دهند واکنش نشان داد و گفت: شرکتی که بخواهد در بازار ایران محصولی را به فروش برساند باید برای تجارت در آن کشور هزینه کند و دفتری ایجاد کنده و به مردم خدمات ارائه دهد.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه هیچ نگرانی نسبت به استفاده موبایل گردشگران در ایران و گوشی‌های وارد شده به صورت مسافری ندارد، اظهار کرد: برای گردشگرانی که قصد دارند از سیم‌کارت خارجی استفاده کنند هیچ مشکلی ندارد اما برای گردشگرانی که در نظر دارند از سیم کارت ایرانی استفاده کنند، می‌توانند تا مدت معلومی از گوشی استفاده کنند. همچنین افرادی که موبایل را به‌صورت مسافری با خود وارد کشور می‌کنند می‌توانند با پرداخت تعرفه گمرکی از آن در داخل کشور استفاده کنند و مشکلی از این نظر وجود ندارد.

وی نسبت به وضعیت حال و حاضر گوشی‌های قاچاق در کشور تاکید کرد: فروشندگان موبایل قاچاق می‌توانند با توجه به مکانیزم در نظر گرفته شده، مراجعه به گمرک و پرداخت تعرفه گمرکی تلفن‌های همراهی که به صورت قاچاق وارد کشور شده را ثبت کنند.

وزیر ارتباطات نسبت به استفاده از فضای مجازی برای کودکان هشدار داد و گفت: خانواده‌ها نباید به حضور کودک خود در فضای مجازی بی‌تفاوت باشند. باید در حوزه استفاده از فضای مجازی برای کودکان فرهنگ‌سازی ایجاد شود چراکه ما قصد نداریم فضای مجازی را برای کودکان ببندیم بلکه باید ابزارهای نظارت والدین در این حوزه را گسترش دهیم.

آذری جهرمی افزود: یکی از مهمترین مسئولیت‌ها، تولید محتوای مناسب برای کودکان است. باید این واقعیت را بپذیریم که کودک علاقه‌مند است از فضای مجازی استفاده کند و ما باید محتوای مناسب از جمله بازی را برای آنها تولید کنیم. همچنین ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای کودکان اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای حوزه کودکان در فضای مجازی خاطرنشان کرد: چند سند آماده شده و روز 13 آبان مصادف با روز دانش‌آموز از پیش‌نویس این سند رونمایی و در نهایت این سند به مرکز فضای مجازی منتقل می‌شود.

آذری‌جهرمی درباره چالش نهنگ آبی گفت: نهنگ آبی یک چالش است، نه یک بازی و در روسیه ساخت شده است. این چالش مسیری بی‌بازگشت است که در نهایت با خودکشی فرد به اتمام می‌رسد. رئیس شبکه اجتماعی این بازی دستگیر و این شبکه مسدود شده است.

وزیر ارتباطات با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر خودکشی دو دختر نوجوان اصفهانی با بازی نهنگ آبی گفت: در ایران با شبکه اجتماعی چالش نهنگ آبی صحبت شد و در نهایت این شبکه مسدود و حذف شد. خودکشی‌های انجام شده در اصفهان هیچ ربطی به بازی نهنگ آبی ندارد و مسائل خانوادگی باعث مرگ این دو نوجوان اصفهانی شده است.

وی تاکید کرد: تا امروز نهنگ آبی در ایران باعث خودکشی هیچ فردی نشده اما ممکن است در آینده این چالش در ایران تلفاتی داشته باشد. پلیس فتای اصفهان  با توجه به مشاهدات اطرافیان این دو دختر نوجوان از جمله استفاده زیاد از موبایل و ایجاد خط‌هایی روی دستان خودشان، دچار سوتفاهم شده و دلیل مرگ را نهنگ آبی اعلام کردند در حالیکه این خبر تکذیب می‌شود.

آذری جهرمی افزود: فضای مجازی تسریع کننده است. طلاق وجود دارد اما فضای مجازی آن را تسریع می‌کند. همان‌طور که در موضوعات خوب شاهد آن هستیم؛ در حقیقت فضای مجازی خوبی و بدی دارد و باید مردم را آگاه کنیم.

وزیر ارتباطات با اشاره به وضعیت اینترنت ثابت در ایران گفت: قیمت اینترنت ثابت در ایران بالا است و همان‌طور که قول داده شده، در برنامه 100 روزه دولت قرار است نظام تعرفه جدیدی را ارائه کنیم. به منظور حمایت از تولید محتوای بومی باید الگوی اینترنت به اینترنت نامحدود تغییر پیدا کند. همچنین باید هزینه اینترنت را برای مردم کاهش دهیم.

آذری‌جهرمی با بیان اینکه ایران در حوزه اینترنت موبایل وضعیت خوبی دارد، خاطرنشان کرد: وضعیت ایران در بحث اینترنت موبایل مناسب است. در تمام دنیا مدل اینترنت موبایل حجمی است و در ایران نیز این شیوه ارائه می‌شود.

وی نسبت به ارائه اینترنت وای فای عمومی تصریح کرد: ایرانسل 60 نقطه و آسیاتک 29 نقطه را اعلام کردند که تا پایان هفته جاری فهرست کامل برنامه اپراتورهای اینترنت برای این خدمت ارائه می‌شود. این مسئله تبلیغ خوبی برای اپراتورها و استفاده مردم برای رفع نیاز از اینترنت وای فای عمومی است.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۱۴۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد

به گزارش گروه فرهنگ و هنر ایسکانیوز، حامد معینی معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا درخصوص تنظیم دستورالعمل رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر گفت: صیانت از جریان تولید و انتشار محتوای ایرانی- اسلامی، حمایت از حقوق فعالان و تولیدکنندگان محتوای سالم، ایمن و مفید و همچنین پیشگیری از وقوع تخلفات و رفع بسترهای بروز تخلفات و تضمین اجرای صحیح مقررات و دستورالعمل‌های ساترا یکی از اهداف و مأموریت‌های مهم معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی است.

وی ادامه داد: با توجه به تثبیت اجرای مأموریت تنظیم مقررات، صدور مجوز و نظارت سازمان صداوسیما در حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی مطابق با دستور صریح مقام معظم رهبری (مدظله العالی) ۲۲/۰۶/۱۳۹۴، قوانین بالادستی و همچنین تصویب ماده واحده شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال ۱۴۰۲، پیش بینی ضمانت اجرایی برای برخورد با سکوهایی که مقررات و دستورالعمل هایی که در حوزه تنظیم‌گری ساترا تدوین شده را نقض می‌نمایند، به عنوان یکی از دغدغه‌های جدی معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا بوده که از طرق مختلف هم پیگیری شده است.

معینی خاطرنشان کرد: با توجه به این مسئله، مطالعات زیادی در این زمینه انجام و همزمان، مقررات و اسناد به همراه گردش کار رسیدگی نهادهای تنظیم‌گر کشورهای دیگر مورد بررسی و تحلیل واقع شد. حاصل کار تنظیم یک دستورالعمل برای رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی بود در دستور کار قرار گرفت.

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا تصریح کرد: این دستورالعمل با استناد به قانون اداره و اساسنامه سازمان صدا و سیما و مطابق تکالیف سازمان در تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و نظارت بر آن، پس از تدوین به نظرخواهی تخصصی از جامعه نخبگانی و فعالان و نمایندگان رسانه‌های دارای مجوز صوت و تصویر فراگیر گذاشته شد و موارد و ملاحظات افراد نامبرده و سایر بخش‌های مرتبط نیز در چندین جلسه کارشناسی دریافت و مورد اعمال قرار گرفت.

وی افزود: درنهایت دستورالعمل برای تشخیص عدم مغایرت با سایر قوانین و مقررات بالادستی به کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور در مرکز ملی فضای مجازی ارسال و مورد تأیید قرار گرفت؛ در ادامه با تصویب رئیس سازمان صداوسیما و تمهید فرایندهای اجرایی برای اجرا ابلاغ شد.

معینی عنوان کرد: فرایند نظارت ساترا برای جلوگیری از وقوع تخلف همزمان با اجرای این دستورالعمل اعمال می‌شود؛ به این ترتیب که کشف و اعلام تخلف از هر روش اعم از گزارش واحدهای تخصصی و ناظران ساترا، گزارش‌های مردمی و نظارت‌های مبتنی بر سیستم‌های ماشینی هوشمند، بررسی و در صورت احراز آن و عدم رفع آن، موضوع حسب مورد به کمیته‌های مندرج در این دستورالعمل و سایر مراجع ذیربط مانند کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، دادسرای عمومی و انقلاب و .... اعلام و پیگیری می‌شود.

معاون تدوین مقررات و امور حقوقی ساترا با تاکید گفت: براساس ساختار این دستورالعمل، دبیرخانه در ذیل معاونت تدوین مقررات و امور حقوقی و همچنین کمیته‌های بدوی و تجدیدنظر برای رسیدگی به تخلفات و شکایات تشکیل شده است و در این دستورالعمل آمده که پس از دریافت گزارش‌ها و شکایات، با تکمیل کاربرگ مربوطه، موضوع را به رئیس کمیته بدوی اعلام خواهد شد و در صورتی که رئیس کمیته انجام تحقیقات بیشتر و یا جمع آوری دلایل و مستندات و ارزیابی فنی و تخصصی را ضروری تشخیص دهد می‌تواند موضوع را برای انجام موارد مذکور به کارشناس تحقیق ارجاع دهد. کارشناس تحقیق نیز تحقیقات مقدماتی و تکمیلی را انجام داده و گزارش خود را به رئیس کمیته اعلام می‌کند و حسب تشخیص با دریافت دفاعیات مکتوب رسانه موضوع در دستور کار کمیته برای رسیدگی قرار می‌گیرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تخلفات حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی از جمله نقض ضوابط و مقررات و عدم رعایت فهرست مصادیق محتوای مجرمانه ابلاغی دادستانی کل کشور و برخی از مصادیق عمومی آن از جمله پخش زنده بدون مجوز، تولید و انتشار محتوا بدون مجوز، تولید و انتشار محتوا مغایر با ضوابط و مقررات ساترا، نقض حقوق کاربران، ارائه اطلاعات گمراه کننده و نادرست به کاربران، تبلیغات مغایر با مقررات و ضوابط ساترا، عدم رعایت الزامات نظیر ایجاد دسترسی،

تفکیک و جداسازی محتوا برای اطفال و نوجوانان، خدمات کنترل والدینی، رده‌بندی سنی محتوا و خدمت، ارائه خدمات انتشار محتوا در رسانه‌های کاربرمحور بدون رعایت الزامات نظیر سازکار پایش انسانی و سامانه‌ هوشمند ماشینی پالایش و کشف تخلفات، در این دستورالعمل پیش‌بینی شده است.

معینی در پایان گفت: با پیگیری‌های صورت گرفته در برنامه هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران که مراحل نهایی تصویب و ابلاغ را طی می‌کند، سازمان صداوسیما مکلف شده است به تخلفات اشخاص و موضوعات مالی در حوزه صوت و تصویر فراگیر رسیدگی کند که این حکم به‌عنوان مقوم و تکمیل‌کننده دستورالعمل رسیدگی به شکایات و تخلفات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی خواهد بود.

انتهای پیام/

کیانوش رضایی کد خبر: 1229651 برچسب‌ها سازمان صدا وسیما

دیگر خبرها

  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • قیمت خودرو امروز ۱۹ اردیبهشت +جدول
  • تنظیم بازار در تحقق ابر پروژه مردمی دولت سیزدهم تاثیر گذار است
  • اجرای ۱۰۰ درصدی مصوبه الگوی کشت تنها راهکار تنظیم بازار میوه و صیفی
  • صداوسیما مکلف به رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر شد
  • خبر وحشتناک از وضع آب و هوایی زمین در سالی که گذشت
  • ابلاغ دستورالعمل رسیدگی به تخلفات رسانه‌های فراگیر
  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • اجرای طرح ساماندهی تردد موتورسیکلت‌ها در میدان امام اصفهان